ViaMichelin Routeplanner

Als wij Michelin zeggen, dan zeg jij Bibendum, oftewel, het Michelinmannetje. Michelin staat vooral bekend om zijn banden, maar het heeft ook een rijk aantal diensten te bieden zoals een routeplanner. De routeplanner van Michelin heet ViaMichelin en is niet alleen geschikt voor automobilisten, maar ook motorrijders, fietsers en voetgangers.

De routeplanner van ViaMichelin heeft een groot aantal extra functies waardoor je jouw route optimaal kunt plannen en ook nog eens zo goedkoop mogelijk kunt houden. Je kunt een groot aantal wegen vermijden zoals snelwegen, tol, maritieme verbindingen en meer.

✅ De voordelen van de ViaMichelin routeplanner

Bij elke route kun je in één oogopslag zien hoeveel meter je nog moet afleggen voordat je af moet slaan of van richting moet wisselen. Je kunt ervoor kiezen om het merk, model, bouwjaar, soort brandstof en motor in te vullen. Met deze informatie rekent de routeplanner uit hoeveel je ongeveer kwijt bent aan de rit wat betreft brandstof met de huidige prijzen. Natuurlijk wordt de prijs ook berekend voor eventuele kaartjes met het openbaar vervoer.

Je krijgt ook de mogelijkheid om bepaalde dingen op jouw route te vermijden. Denk hierbij aan snelwegen, tol, en maritieme verbindingen, maar ook grensoverschrijdingen en vignetten. Het is ook mogelijk om aan te geven dat je een auto met caravan bent, dan kan de routeplanner de beste route uitstippelen waar je met een caravan kunt werken.

Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om bezienswaardigheden, eetgelegenheden en andere voorzieningen onderweg te bekijken. Dit is voor elk vervoersmiddel mogelijk.

ViaMichelin Routeplanner⚠️ De nadelen van de ViaMichelin routeplanner

Er zijn ontzettend veel extra functies verwerkt in deze routeplanner, en over het algemeen is dat juist een goed iets. Toch noemen wij dit ook als nadeel. De vele functies die de ViaMichelin routeplanner te bieden heeft kan er ook voor zorgen dat het allemaal juist te druk wordt. De functies zijn niet verborgen en zijn dus altijd zichtbaar om aan te klikken, in tegenstelling tot andere apps zoals Google Maps. Al die drukte kan er juist voor zorgen dat je een beetje overladen wordt met keuzes waardoor je geen overzicht meer hebt.

❓ Is de ViaMichelin routeplanner geschikt voor mij?

De meeste van ons willen zo veel mogelijk nuttige functies in onze routeplanners hebben, en ViaMichelin heeft daar geen tekort aan. Als jij echter geen behoefte hebt aan al die extra functies, en gewoon van A naar B wilt reizen en voor de rest niets, dan is een andere routeplanner misschien beter geschikt.

Neem jij al die extra functies juist graag in ontvangst en maak je daar graag gebruik van? Dan is de ViaMichelin routeplanner wellicht de ideale keuze voor jou. Je hebt alles binnen handbereik; de dichtstbijzijnde voorzieningen, actuele informatie over het verkeer op dit moment, en zelfs de brandstofprijs van een enkel ritje naar je schoonouders kun je inzien. Wat je voor de rest met deze informatie doet is natuurlijk jouw eigen keuze, maar ViaMichelin heeft het in ieder geval aangeboden. Voor de persoon die graag op de hoogte is, is dit de ideale routeplanner.

5/5 - (17 stemmen)