Mappy Routeplanner

De Mappy routeplanner is een handige tool om te gebruiken wanneer je van A naar B wilt reizen met meerdere mogelijkheden. Je kunt deze routeplanner voor elk vervoersmiddel gebruiken, ook als voetganger, motorrijder of reiziger binnen het openbaar vervoer. Daarnaast is er ook rekening gehouden met bestuurders van elektrische scooters.

Elk vervoersmiddel heeft zijn eigen extra functies die je kunt gebruiken. Als voetganger of fietser kun je jouw snelheid invoeren waardoor de resterende tijd nauwkeuriger berekend wordt, en als automobilist kun je jouw type auto en brandstoftype opgeven om meer informatie te krijgen over tankstations en andere zaken.

✅ De voordelen van de Mappy routeplanner

Hoewel Mappy misschien niet het niveau van Google Maps kan evenaren, vinden wij toch dat het aardig goed zijn best doet. Er zijn niet veel routeplanners die rekening houden met alle soorten vervoersmiddelen, laat staan nog eens extra vervoersmiddelen aanbieden zoals de motor of elektrische scooter.

Behalve het feit dat je van A naar B wegwijs wordt gemaakt, kun je ook de makkelijkste of kortste route kiezen. De routeplanner zal hoe dan ook altijd laten zien wat de resterende reistijd is en wat de verwachtte aankomsttijd is. Als je jouw vervoersmiddel en brandstoftype hebt ingevoerd kun je ook zien wat de brandstofkosten van deze reis bedragen. Dit is vooral handig als je de kosten wilt delen. Flitspalen en snelheidsbegrenzingen worden ook weergegeven op de map.

Je kunt de Mappy routeplanner zowel op de computer als via een app gebruiken. De app is volledig gratis te gebruiken.

Mappy Routeplanner⚠️ De nadelen van de Mappy routeplanner

We snappen het als je al helemaal enthousiast bent om de toekomstige concurrent van Google Maps te gaan gebruiken, maar hou je nog even gedeisd. Op dit moment is de app van Mappy alleen in het Frans te gebruiken. Nu hoeft dit geen probleem te zijn, want je hebt al gauw uitgevonden welk knopje wat doet als je geen Frans spreekt, maar het is niet altijd even handig. De website is wel in het Nederlands te gebruiken.

❓ Is de Mappy routeplanner geschikt voor mij?

Mappy biedt mogelijkheden aan verschillende soorten gebruikers. Of je nu te voet, met de fiets, het openbaar vervoer, de auto of motor, of een elektrische scooter op pad gaat, er is altijd wel een route te vinden naar jouw bestemming met het gebruik van Mappy.

Wij denken dat Mappy een serieuze concurrent kan worden van Google Maps. Nu zal het natuurlijk nooit hetzelfde niveau bereiken, althans, niet in de aankomende tientallen jaren, maar kwa extra functies en mogelijkheden is de potentie er wel. Het probleem ligt hierin niet alleen in de naamsbekendheid, maar ook in de toegankelijkheid van Mappy. De website is alleen in het Nederlands en Frans te gebruiken, en de app alleen in het Frans.

Als dit voor jou geen belemmering vormt, dan is Mappy zeker het overwegen waard, maar als het teveel moeite zal kosten om erachter te komen wat nu precies wat doet in de app in een taal die jij niet spreekt, dan raden we toch aan om een andere routeplanner te gebruiken.

5/5 - (16 stemmen)