NS Reisplanner

De NS, ook wel bekend als de Nederlandse Spoorwegen, is een van de grootste spoorwegbedrijven van Nederland. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de NS routeplanner vooral geschikt is voor het reizen met de trein. Maar wist je dat je met deze app ook routes kunt plannen met de metro, bus en tram?

In de routeplanner van de NS kun je routes uitstippelen terwijl je reist met de NS, RET, en nog vele andere aanbieders van het openbaar vervoer. Je vult simpelweg jouw vertrekadres in, of dit nu een station is of niet, en de eindbestemming. De routeplanner laat zien waar de dichtstbijzijnde halte is en hoe je daar kunt komen.

✅ De voordelen van de NS reisplanner

De Nederlandse Spoorwegen zijn constant aan het werk om hun systeem beter te laten werken, en zo ook hun routeplanner. Ondanks de constante verbetering is de app nog altijd gratis te gebruiken. Je ziet in de app de actuele informatie over het openbaar vervoer zoals aankomsttijd, vertrektijd, en eventuele vertragingen of uitval.

Het is ook mogelijk om via de app treinkaartjes te kopen of een upgrade te maken naar eerste klas. Daarnaast kun je precies zien hoe druk het in de trein is zodat je kan beslissen of je toch liever een trein later neemt of inderdaad de upgrade maakt voor een rustigere cabine.

Wanneer je als reiziger gebruik maakt van de NS reisplanner komt er nog een voordeel bij, namelijk dat je het als eerste te horen krijgt wanneer er vertragingen ontstaan op het spoor.

NS Reisplanner⚠️ De nadelen van de NS reisplanner

Je moet heel erg goed kijken wanneer je gebruik maakt van de NS reisplanner, want je kunt alleen kaartjes via de app kopen wanneer je dit vóór de reis doet. Als je dit niet op tijd doet, dan kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld een overstap mist omdat je nog bezig was met bestellen.

Een ander nadeel van de NS reisplanner app is dat je altijd in contact moet staan met het internet. Dit is natuurlijk wel logisch aangezien je de meest actuele informatie wilt zien. Je kunt dit echter omzeilen door de route te downloaden, maar dan heb je geen zicht op de actuele informatie zoals eventuele vertraging of uitval.

❓ Is de NS reisplanner geschikt voor mij?

Of je nu regelmatig of slechts af en toe met het openbaar vervoer reist, wij raden eigenlijk altijd aan om de NS reisplanner te gebruiken wanneer je de trein moet gebruiken. De NS biedt de meest actuele informatie die je nodig hebt wanneer je op reis gaat en kan ook goede alternatieven bieden wanneer een trein niet beschikbaar is of te laat vertrekt.

Als jouw reis met het openbaar vervoer niet per se met de trein gaat, dan zijn er wel andere opties die je kunt overwegen. Wij raden de NS reisplanner alleen aan wanneer je gebruik maakt van een trein omdat de NS niet verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld de bus. Voor een eventuele overstap van trein naar bus is de NS routeplanner dan wel weer geschikt.

5/5 - (24 stemmen)