Routeplanner Auto 🚗

De meeste mensen gebruiken een routeplanner in de auto. Nu hoef je waarschijnlijk geen routeplanner te gebruiken om van en naar je werk te komen, maar voor een dagje uit of op visite gaan bij iemand is het wel handig. Daarnaast kan een routeplanner ook goed van pas komen wanneer er werkzaamheden zijn, of een ongeluk, en je nu een omleiding moet volgen.

Een routeplanner is onmisbaar als je een rijdend beroep hebt. Je kunt in zo’n planner precies zien hoeveel kilometer je nog moet rijden, wat de verwachte aankomsttijd is en of er eventuele vertragingen op de route liggen. Maar ook als je met kinderen op vakantie gaat is het handig. Je weet dan precies waar het volgende tankstation ligt zodat er even geplast kan worden.

👍 Extra functies routeplanner auto

Het spreekt voor zich dat een routeplanner de weg laat zien en je van A naar B kan brengen, er zijn echter veel meer opties die ontzettend handig blijken te zijn. Voor de snelheidsduivels onder ons is het bijvoorbeeld handig om te weten waar de flitsers op dit moment staan. Zo hoef je niet constant de radio aan te hebben en kan je gewoon jouw eigen muziek luisteren. Daarnaast kun je bij vrijwel elke routeplanner voor de auto zien waar er op dit moment wegwerkzaamheden zijn.

Natuurlijk kan het gebeuren dat je meerdere bestemmingen op één dag hebt. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je eerst even op bezoek gaat bij je ouders, en vervolgens langs de supermarkt wipt om iets lekkers te halen voor de buren die je zo meteen gaat opzoeken op de camping. De meeste routeplanners hebben de mogelijkheid om meerdere tussenstops in te plannen. Hierdoor kun je in één oogopslag zien hoe lang de totale reis ongeveer gaat duren, welke route je moet nemen en wat voor voorzieningen er onderweg te vinden zijn.

✅ De voordelen van een routeplanner voor de auto

Een van de grootste voordelen van een routeplanner is dat je zorgeloos op pad kunt. Je weet precies waar je naartoe moet rijden, en als er omleidingen zijn weet de app precies wat de snelste weg is naar jouw bestemming.

Naast het feit dat je van A naar B kan rijden zonder problemen, kun je ook gelijk zien waar de dichtstbijzijnde tankstations zijn. Brand het lampje op je dashboard? Dan tik je gewoon op het dichtstbijzijnde tankstation en kun je weer opgelucht ademhalen. Ook restaurants, wc’s, winkels en andere voorzieningen zijn zo op te zoeken voor het geval je even een pauze nodig hebt.

Soms is het niet helemaal duidelijk hoe hard je nu precies mag rijden. Mocht je hier nu 70, 80 of 100? Zonder ook maar één vinger van het stuur af te hoeven halen zie je precies wat de maximale snelheid is op de weg waar jij op dit moment bent.

⚠️ De nadelen van een routeplanner voor de auto

Laten we eerlijk zijn, alles wat zijn voordelen heeft, heeft ook zijn nadelen. Een routeplanner voor de auto is daar niet anders in. De routeplanners verschillen soms een hoop van elkaar, en daarom kan het in het begin lastig zijn om erachter te komen welke app precies bij jou past. Dat vinden wij één van de grootste nadelen, de grote hoeveelheid aanbod.

Daarnaast zijn routeplanners niet altijd 100% accuraat. Het komt bijvoorbeeld vaak genoeg voor dat een weg zijn maximale snelheid heeft aangepast naar een lagere snelheid, maar dat dit nog niet verwerkt is in de app. We hebben het dan ook niet over een kleine aanpassing. Een weg die van 80 naar 50 is gegaan kan soms wel een week duren voordat het ook daadwerkelijk geregistreerd staat. Het helpt wel als jij als gebruiker deze wijziging doorgeeft, des te meer mensen dit doen, des te sneller de verwerking. Ditzelfde geldt trouwens ook voor bedrijven en voorzieningen die hun deuren permanent gesloten hebben of verhuisd zijn.

5/5 - (23 stemmen)