TomTom MyDrive Routeplanner

TomTom is al jarenlang wereldwijd een begrip. Voordat Google Maps zijn populariteit had deed je even de TomTom aan om te kijken hoe je moest rijden. De TomTom was toen nog heel erg basic en had niet veel extra functies, maar ondertussen heeft TomTom een eigen app die te gebruiken is op de smartphone met extra functies.

Waar je vroeger een heel navigatiesysteem moest kopen om gebruik te maken van de software van TomTom, kun je nu gewoon de software van TomTom op jouw smartphone gebruiken, maar je kunt de software ook koppelen aan jouw navigatiesysteem.

✅ De voordelen van de TomTom MyDrive routeplanner

Je kunt verschillende routes kiezen wanneer je gebruik maakt van de TomTom routeplanner. Het is mogelijk om de snelste route te kiezen, maar je kunt ook de kortste of spannendste route te kiezen. Met spannend wordt vooral een route met bochten en heuvels bedoeld, dit zullen de motorrijders onder ons vooral leuk vinden.

Behalve jouw eigen route is het ook mogelijk om geselecteerde roadtrips te volgen. De roadtrips kun je ook aanpassen om er een eigen draai aan te geven. Tijdens het rijden krijg je de actuele verkeersinformatie te zien, waaronder welke rijstrook je het beste kunt kiezen.

Je gebruikt de TomTom routeplanner op de smartphone, een los navigatiesysteem of op de computer. Houd er rekening mee dat de software alleen gemaakt is om gebruikt te worden op een navigatiesysteem van het merk zelf. Wanneer je de software wilt gebruiken op de computer moet je wel een account aanmaken.

TomTom Routeplanner⚠️ De nadelen van de TomTom routeplanner

Tegenwoordig willen mensen geen accounts meer aanmaken om ergens toegang tot te krijgen. Dit heeft vooral te maken met de waarde die wij nu hechten aan onze privacy. Het aanmaken van een account kan dan ook als een nadeel gezien worden. Ook het moeten aanschaffen van een TomTom navigatiesysteem kan als nadeel ervaren worden als je liever een ander merk gebruikt met deze software.

Daarnaast is de mobiele versie ook niet helemaal je van het. In eerste instantie is het mogelijk om de app gratis te gebruiken met alle functies, maar na een maand stopt de app ermee. Je moet dan overstappen op een betaald abonnement om de app weer te ontgrendelen.

❓ Is de TomTom routeplanner geschikt voor mij?

In principe kennen we allemaal het TomTom merk, en we weten dan ook dat dit een zeer betrouwbare routeplanner is die doet wat hij moet doen. Als je als automobilist vaak onderweg bent, dan raden wij de TomTom routeplanner ook aan. Je zal echter zelf moeten overwegen of jij open staat om een abonnement af te nemen om de functies van de TomTom routeplanner te gebruiken, of dat je toch liever een gratis routeplanner gebruikt.

Wanneer je een navigatiesysteem gebruikt is de keuze al gauw gemaakt, dan zijn er weinig merken die als concurrent beschouwd kunnen worden voor TomTom. Wanneer je alleen een smartphone gebruikt voor jouw routes kunnen we echter ook begrijpen dat je liever een gratis versie wilt gebruiken zoals Google Maps.

5/5 - (28 stemmen)