Routenet Routeplanner

De routeplanner van Routenet ziet er misschien niet heel flitsend uit, maar de kwaliteit is er zeker niet minder op. Met de Routenet routeplanner kun je gemakkelijk van A naar B reizen terwijl je de meest actuele informatie te zien krijgt die op jouw route van toepassing is.

Het is alleen mogelijk om routes te plannen die door automobilisten bereden kunnen worden. Als je graag een routeplanner wilt gebruiken die ook geschikt is voor voetgangers, fietsers of het openbaar vervoer, dan raden we een andere routeplanner aan zoals Google Maps.

✅ De voordelen van de Routenet routeplanner

Van A naar B reizen is met vrijwel alle routeplanners mogelijk. Het verschil zit hem in de extra functies en de manier waarop de route weergegeven wordt. De routeplanner van Routenet is te gebruiken op zowel de computer als via een smartphone. Je typt jouw adres van vertrek in en jouw bestemming, en het systeem zal dan uitrekenen wat de beste route voor jou is en hoe lang je hier gemiddeld over doet.

Eventuele wegafsluitingen, vertragingen en files worden in beeld gebracht zodat je weet wat je kunt verwachten op jouw route. Op die manier kun je de route altijd aanpassen als de onverwachtse vertragingen niet uitkomen met jouw planning. Eerder vertrekken is natuurlijk ook een optie.

De app van Routenet heeft ook nog een paar bijkomende functies die je bij andere routeplanners wellicht nog niet gezien hebt. Zo kun je zien waar de flitsers op dit moment staan op A- en N-wegen en andere actuele informatie over het verkeer. De technologie van de app is zelfs al zo ver ontwikkeld dat je op sommige wegen precies kunt zien wanneer de verkeerslichten van kleur gaan veranderen. Let er wel op dat de app niet Routenet heet, maar ‘Onderweg’.

Routenet Routeplannerℹ️ Routenet voor zakelijk gebruik

Routenet biedt ook opties die handig kunnen zijn voor zakelijke gebruikers. Bedrijven vinden het vaak fijn om te zien hoeveel er gereden is met hun zakelijke auto’s zodat de reisdeclaraties makkelijker te berekenen zijn. Routenet heeft hierop ingespeeld door zakelijke klanten het aantal gereden kilometers te laten registreren. Dit is echter geen gratis functie. Voor zakelijke functies heb je een jaarlijks abonnement nodig.

❓ Is de Routenet routeplanner geschikt voor mij?

We hebben eerder geconstateerd dat de Routenet routeplanner alleen geschikt is voor automobilisten. Dit betekent dat je beter een andere routeplanner kunt gebruiken als je ook regelmatig op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer reist. Hiervoor raden we een routeplanner aan die alle functies erin heeft verwerkt zoals Google Maps, of een routeplanner specifiek voor het wandelen, fietsen of openbaar vervoer.

Mocht jij alleen met de auto reizen en wil je graag flitsers, files en andere onregelmatigheden zien op jouw route? Dan is de Routenet routeplanner zeker wel een app om over na te denken. En als die functie voor de stoplichten nog verder uitgebreid gaat worden dan is dit natuurlijk de ideale app om onderweg te gebruiken. We durven dan ook heel voorzichtig te zeggen dat dit een nieuwe favoriet zou worden als deze functie verder ontwikkeld wordt.

5/5 - (47 stemmen)