VAB Routeplanner

De VAB kun je vergelijken met de ANWB, het staat namelijk voor de Vlaamse toeristen en Automobilisten Bond. Toch kun je de routeplanners niet met elkaar vergelijken. De routeplanner van de VAB is alleen geschikt om te gebruiken als automobilist, terwijl de ANWB ook aandacht spendeert aan vervoersmiddelen zoals het openbaar vervoer, de fiets en voetgangers.

Dat betekent natuurlijk niet dat de routeplanner van VAB minder is wat betreft kwaliteit. De VAB houdt zich al jaren bezig met het vervoer en pechhulpverlening. Als er één organisatie is die alles weet over het wegennet in België, dan is het wel de Vlaamse toeristen en Automobilisten Bond.

✅ De voordelen van de VAB routeplanner

De routeplanner van de VAB is heel toegankelijk. Je typt jouw vertrekadres, bestemming, en eventuele tussenstops in en de app zal binnen een seconde gelijk laten zien welke route je moet nemen. Daarnaast zie je ook de verwachte reistijd. Je krijgt op tijd te zien welke kant je op moet gaan als er eventuele afslagen of kruispunten zijn, inclusief de soorten bochten die je tegen gaat komen. Heel veel uitgebreider dan dat gaat het niet worden.

✅ Extra functies VAB website

Omdat de VAB meer is dan alleen een routeplanner, willen we toch nog even de extra functies op de website belichten. Je kunt de website gebruiken om informatie te vinden over reisbijstand en brandstof- en vignetprijzen. Ook informatie over hulp bij pech zijn gemakkelijk te vinden. Daarnaast is er informatie over het controleren van jouw voertuig, kun je rijlessen en theorieopleidingen boeken en de webwinkel bekijken.

In de webwinkel van de VAB kun je lesboeken kopen, fietssloten, nummerplaten en nog veel meer. Als je echter in Nederland woont en dingen nodig hebt voor onderweg, dan raden wij toch een winkel van de ANWB aan omdat het aanbod meer divers is meer alle vlakken die zij willen dekken.

VAB Routeplanner⚠️ De nadelen van de VAB routeplanner

Helaas is de routeplanner alleen geschikt voor automobilisten. Als je een beetje moeite doet kan je echter ook een fietsrouteplanner op de website vinden. Hierin kan je aangeven in welke stad of gemeente je wilt fietsen, en dan zal de routeplanner vertrek- en aankomstpunten laten zien. Het is echter jammer dat deze routeplanner zo verstopt zit en dat je niet zelf kunt aangeven waar je wilt beginnen of eindigen.

Het is ook jammer dat er geen extra functies beschikbaar zijn in de VAB routeplanner. De routeplanner is echt alleen bedoeld om mee van A naar B te reizen. Eventuele vertragingen worden ook niet weergegeven, dus de kans dat je in een file terechtkomt is aanzienlijk groter. Bezienswaardigheden worden ook niet op de kaart weergegeven.

❓ Is de VAB routeplanner geschikt voor mij?

Als je op zoek bent naar een routeplanner die jou van A naar B kan brengen en verder geen tierelantijntjes heeft, dan is de VAB routeplanner een prima keuze. De uitgebreide hulp en het deel uitmaken van een bond is voor veel mensen ook een reden om deze routeplanner te gebruiken. Als je graag praktische informatie hebt tijdens jouw reis zijn er echter betere opties.
5/5 - (25 stemmen)