OV9292 Reisplanner

OV9292 bestaat al sinds 1992, maar waar het in die tijd slechts nog een telefoonnummer was met informatie over een geplande reis, kan je inmiddels gebruik maken van een reisplanner die jouw route met het openbaar vervoer laat zien door heel Nederland. De naam is echter ook een tikkeltje veranderd, want het staat sinds 2011 bekend als slechts 9292.

Je kunt deze reisplanner gebruiken wanneer je van A naar B wilt reizen door het gebruik van openbaar vervoer, maar de meeste mensen gebruiken deze reisplanner wanneer zij met de bus willen reizen.

✅ De voordelen van 9292

Waar de mogelijkheden vroeger nog zeer beperkt waren, kun je nu een route plannen door heel Nederland met elk soort openbaar vervoer. Dit maakt het gebruik van 9292 lekker veelzijdig. Je tikt het adres in vanaf waar je wilt vertrekken, en de eindbestemming. De reisplanner laat dan verschillende mogelijkheden zien. Heb je een hekel aan overstappen en wil je dit dan ook zo min mogelijk doen? Of is dat voor jou niet zo’n probleem wanneer je hierdoor sneller op jouw bestemming komt?

Je krijgt duidelijk te zien hoe lang de reis duurt, waar je eventueel moet overstappen, welke haltes er tussendoor komen en hoe laat je op jouw bestemming aan hoort te komen. De prijzen van abonnementen en reizen kun je ook in één oogopslag zien. Wel zo handig als je van tevoren weet waar je aan toe bent.

✅ Extra functies OV9292

De reisplanner van 9292 heeft een aantal extra functies om het reizen leuker en gemakkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld, net zoals bij een normale reisplanner, zien welke evenementen en bezienswaardigheden in jouw buurt zijn. Ook nieuwe locaties op de map worden weergegeven.

Zakelijke reizigers maken ook graag gebruik van 9292. Als zakelijke gebruiker heb je de mogelijkheid om in de app of op de website te adverteren, maar je kunt er ook voor kiezen om ov-reisinformatie te weergeven op jouw eigen website. Dit is vooral handig voor evenementen waarbij mensen vanuit het hele land komen.

OV9292 Reisplanner⚠️ De nadelen van OV9292

Zijn er dan ook nog nadelen aan OV9292? Zoals wij altijd zeggen, ieder voordeel heeft zijn nadeel. Het is en blijft natuurlijk een systeem wat afhankelijk is van mensen, en mensen zijn niet perfect. Vooral in het verkeer kan het gebeuren dat er onverwachtse ongelukken of wegwerkzaamheden zijn waardoor het openbaar vervoer vertraging oploopt. Hierdoor kan het dus ook gebeuren dat je een keer op een bus of trein staat te wachten die pas een half uur later komt of, nog erger, helemaal niet komt opdagen.

Dit zijn echter mankementen die niets te maken hebben de reisplanner zelf en waar je de reisplanner dus ook niet op kunt afrekenen. Wij raden altijd aan op jouw route pas kort voor vertrek te plannen, dan heb je de meest actuele informatie en is de kans dat je de bus mist vrijwel niet aanwezig. Als je met de trein reist raden we echter wel aan om de reisplanner van de NS te gebruiken voor de meest actuele informatie.

5/5 - (127 stemmen)