Google Maps Routeplanner

Google Maps is toch wel de meest bekende, en trouwens ook de beste, routeplanner ter wereld. Wat veel mensen echter niet weten is dat Google Maps origineel ontwikkeld is door een kleine Australische start-up. Google heeft de kaartendienst in 2004 van de Australische start-up gekocht en uitgebreid.

Tegenwoordig is Google Maps een werkelijk begrip geworden. Als we zeggen dat we iets op Google Maps gaan opzoeken, dan bedoelen we in werkelijkheid gewoon de routeplanner die we hebben en niet specifiek Google Maps. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden binnen dit platform dat er eigenlijk bijna geen concurrentie is.

✅ De voordelen van Google Maps

Het is natuurlijk niet voor niets de beste routeplanner ter wereld. Er zijn dan ook veel te veel mogelijkheden om deze allemaal in een korte beschrijving te verwerken, en dus bespreken we alleen de meest opmerkelijke functies.

Dat je van A naar B kan reizen met de Google Maps routeplanner mag duidelijk zijn, maar wist je dat je ook kan zien hoe de straat eruit ziet? Met Street View dropt Google Maps je midden op de straat zodat je precies weet hoe de omgeving eruit ziet en waar je eventueel kunt parkeren.

Eventuele files kun je in één oogopslag zien. Als er een file op jouw route ligt, dan worden de cijfers van de resterende reistijd oranje of rood. Google Maps kan dan ook aanbieden om een snellere route te nemen die de file omzeilt. Als er snelheidscamera’s op de route staan dan wordt dit sinds kort ook weergegeven.

Google Maps Routeplanner✅ Extra functies Google Maps

Er zijn ook een aantal functies die niets met het verkeer op de weg te maken hebben, maar wel fijn zijn om te zien. Zo kun je bijvoorbeeld op het knopje ‘supermarkten’ drukken om te zien welke supermarkten er in jouw omgeving zijn, en zie je ook hoe druk het daar op dit moment normaal gesproken is. Op deze manier kan jij een lekker rustig momentje uitzoeken om jouw boodschappen te doen. Sinds de corona-uitbraak is er ook een speciale filter die je op de map kan zetten. Met deze filter kun je zien in welk gebied er veel of weinig besmettingen zijn. Dit is een handige tool die jou kan helpen om te beslissen waar je eventueel wel of niet een dagje uit kan gaan of op vakantie kan gaan.
Vrijwel elke plek op Google Maps is van tevoren in te zien. Dit is mogelijk dankzij behulpzame gebruikers die foto’s toevoegen van de plek. Sommige bedrijven kiezen er ook voor om de binnenkant van hun winkel op Google Maps te laten zien. Je kunt dan virtueel door de winkel heen lopen en zien wat zij allemaal te bieden hebben zonder er helemaal naartoe te rijden.

❓ Is Google Maps gratis te gebruiken?

Alle functies die de Google Maps routeplanner te bieden heeft zijn gratis te gebruiken. Er kunnen eventueel kosten zijn voor ondernemers die graag hun bedrijf willen promoten met advertenties, maar je hoeft als normale gebruiker van de routeplanner nooit iets te betalen. Je moet wel altijd verbonden zijn met het internet om de extra functies te gebruiken. Om de route van A naar B te volgen hoef je niet per se verbonden te zijn met het internet, want je kunt de map ook downloaden om offline te gebruiken.
5/5 - (117 stemmen)