Fietsersbond Routeplanner

De naam verklapt al waar de routeplanner van de Fietsersbond voor gemaakt is, namelijk voor het plannen van een fietsroute. Fietsen is een leuke activiteit met een lage inspanning maar geeft een grote boost voor je gezondheid. Met de fiets kun je op de mooiste plekken komen waar je normaal gesproken niet zou geraken met de auto.

De Fietsersbond houdt zich vooral bezig met de veiligheid van de fietspaden. Denk hierbij aan fietspaden met achterstallig onderhoud signaleren en situaties die vooral voor fietsers gevaarlijk kunnen zijn. Daarnaast zijn zij ook steeds op zoek naar manieren op het fietsen leuker, veiliger en gezonder te maken door bijvoorbeeld deze routeplanner.

✅ Voordelen Fietsersbond routeplanner

Als je als fietser graag een routeplanner wilt hebben die jou van A naar B brengt middels een weg die honderd procent voor fietsers geschikt is, dan ben je op zoek naar de routeplanner van de Fietsersbond. Je ziet op de kaart alle straatnamen waar je doorheen gaat rijden en hoeveel meters je nog moet fietsen. Natuurlijk zie je ook de route op de kaart zelf zodat je in één oogopslag kunt zien waar je heen moet.

Ook voor fietsers zijn er meerdere opties mogelijk. Wil je graag zo snel mogelijk op jouw bestemming komen? Dat kan! Wil je liever een toeristische route nemen en de stad ontdekken? Ook dat kan! Voor de natuurliefhebbers is er ook een speciale natuurroute inbegrepen waardoor je zo veel mogelijk door de natuur wordt begeleid met prachtige uitzichten. Er is ook een optie om gebruik te maken van het netwerk Landelijke Fietsroutes, zo weet je zeker dat jouw route geschikt is voor de fiets.

Fietsersbond Routeplanner

✅ Fietsersbond website en app

De routeplanner is beschikbaar in app-vorm en op de website. Hoewel de app al een paar mooie bijkomende functies heeft, willen we het ook nog even over de website hebben. Als fietser maak je deel uit van het verkeer, en dat moet natuurlijk altijd veilig zijn, daarom heeft de Fietsersbond allerlei leuke en nuttige informatie op hun website staan over de fiets. Je kunt bijvoorbeeld leren over welke soorten fietsen er zijn, hoe een fiets in elkaar zit, welke accessoires je allemaal kunt aanschaffen, hoe je een fiets het beste meeneemt in het openbaar vervoer en nog veel meer. Echter is de Fietsersbond meer dan alleen een routeplanner en informatiepunt voor fietsers, het is ook een organisatie die de belangen van fietsers bijstaat. Zij communiceren regelmatig met de overheid over achterstallig onderhoud aan fietspaden, en testen fietsen en accessoires op kwaliteit, gebruiksgemak, stevigheid en nog veel meer.
Het is mogelijk om lid te worden van de Fietsersbond. Een groot voordeel hiervan is dat je kunt helpen bij het samenstellen van informatie over de verschillende fietspaden en -routes door heel Nederland. Jezelf aanmelden als vrijwilliger is ook mogelijk. De Fietsersbond is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de belangen van fietsers begrijpt en zich daar hard voor kan maken. Er zijn meerdere vrijwilligersfuncties, dus wij raden aan om gewoon even op de website te kijken als dit jou interessant lijkt.
5/5 - (23 stemmen)