RAC Routeplanner

De RAC routeplanner is nog niet heel bekend in Nederland, maar het is zeker een routeplanner waar je veel nuttige informatie in kan vinden voor jouw route. Van origine is de RAC routeplanner een Britse routeplanner. Tegenwoordig kan de routeplanner ook gebruikt worden in Europa, en dus ook in Nederland.

Deze reisplanner is alleen geschikt voor automobilisten en voetgangers, alhoewel je als fietser ook veel routes kunt gebruiken die voor auto’s of voetgangers geschikt zijn. Voor reisinformatie met het openbaar vervoer zul je een andere app of website moeten gebruiken.

✅ De voordelen van de RAC routeplanner

Je kunt met de RAC routeplanner van A naar B reizen, maar je kunt er ook voor kiezen om van A naar C te reizen via tussenstop B. Het is beschikbaar via zowel een website als een app op de smartphone. Er worden meerdere routes weergegeven zodat je zelf kan kiezen hoe je naar jouw bestemming wilt gaan.

Als er onverwachte problemen op de route ontstaan, zoals file, wegwerkzaamheden of ongelukken, dan worden deze problemen automatisch aan jou als reiziger doorgegeven zodat je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt op jouw route.

Reis je vaak dezelfde route, bijvoorbeeld voor het werk? Dan is het handig om de route op te slaan zodat je deze snel kunt instellen en langer kunt genieten van jouw ochtendkoffie.

RAC Routeplanner⚠️ De nadelen van de RAC routeplanner

Helaas is het alleen mogelijk om de route te zien die je op dit moment volgt. We missen bij zowel de website als de app veel extra mogelijkheden. Denk hierbij aan parkeermogelijkheden en andere voorzieningen. De parkeervoorzieningen op luchthavens worden wel weergegeven. Als je onderweg ook nog moet tanken moet je dit van tevoren opzoeken. Ook deze optie ontbreekt in de routeplanner.

Daarnaast is het ook zo dat je natuurlijk te maken hebt met een buitenlandse routeplanner. Hierdoor kan het gebeuren dat vertragingen of wegwerkzaamheden niet altijd op tijd in de planner verwerkt zijn.

❓ Is de RAC routeplanner geschikt voor mij?

We kunnen dus constateren dat de RAC routeplanner vrij kaal is. Als je alleen behoefte hebt aan een routeplanner die jou van A naar B brengt, dan is de RAC routeplanner meer dan geschikt voor jou. Wil je echter een routeplanner met extra functies waarbij je makkelijk tankstations, parkeerplaatsen en andere handige voorzieningen in één oogopslag kunt zien? Dan kun je misschien beter een andere routeplanner gebruiken die wel uitgebreide ondersteuning biedt binnen Nederland.

❓ Waarom een buitenlandse routeplanner gebruiken?

De meeste gebruikers van de RAC routeplanner wonen in het Verenigd Koninkrijk. Waarom zou je dan deze routeplanner gebruiken als je in Nederland woont? De app heeft natuurlijk niet voor niets zijn gebied uitgebreid naar heel Europa, tegenwoordig zijn we namelijk veel aan het reizen voor ons werk. Als je regelmatig internationaal moet reizen, bijvoorbeeld voor vergaderingen of als vrachtwagenchauffeur, dan is zo’n buitenlandse app ideaal omdat het meerdere gebieden dekt. Zo hoef je niet in de weer te gaan met tig verschillende apps voor elke regio, provincie of land waar je komt.
5/5 - (27 stemmen)