ANWB Routeplanner

De ANWB, ook wel bekend als de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond, is al jaren een begrip in Nederland. Nu mogen de gele paaltjes langs de snelweg misschien wel verwijderd zijn, maar de vele andere opties van de ANWB zorgen ervoor dat zij nog altijd behulpzaam zijn. Een van de manieren waarop zij ons nu helpen is door de ANWB routeplanner.

Je kunt de routeplanner gebruiken als automobilist, maar ook als voetganger, fietser of reizig(st)er van het openbaar vervoer. De vertrekplek en bestemming kan in Nederland liggen, maar er zijn ook een paar plekken over de grens van Nederland verwerkt in de app.

✅ Extra functies ANWB routeplanner

Je mag heel wat verwachten van een bond die zich al jarenlang bezig houdt met het verkeer in Nederland, en deze app heeft dan ook veel extra functies. Vooral automobilisten hebben profijt hiervan.

Heb je bijvoorbeeld een keer pech? Dan kan je dat gemakkelijk melden via de app met één druk op de knop, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarnaast is het mogelijk om parkeerplekken op te zoeken en de prijzen daarvan in te zien.
Een handige functie hiervan is dat je niet in de buurt hoeft te zijn, en het ook niet op dit tijdstip hoeft te zijn. Als jij volgende week een uitje naar Amsterdam hebt kun jij gewoon het adres van jouw bestemming intikken, aangeven wanneer en hoe laat je daar wilt parkeren, en dan komen alle opties tevoorschijn.

De functie waar je waarschijnlijk niet over uitgepraat raakt is de mogelijkheid om in één oogopslag te zien waar alle tankstations in Nederland zich bevinden en wat de actuele prijs van die dag is voor het brandstof. Tank jij vandaag bij jouw vaste tankstation, of levert het toch meer op als je even tien minuutjes op pad gaat voor goedkopere brandstof? Vooral met de hoge prijzen op dit moment is dit een handige functie.

ANWB Routeplanner⚠️ Nadelen ANWB routeplanner

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, elk voordeel heeft zijn nadeel. Je kunt de AA routeplanner goed gebruiken op de computer, en ook via de internet app op jouw smartphone, maar er is geen app beschikbaar. Je moet er dus wel voor zorgen dat je genoeg dekking hebt om internet te hebben. Een alternatief is natuurlijk een foto maken van de route, maar dan kan je geen gebruik maken van eventuele file vermijding.

❓ Is de ANWB routeplanner geschikt voor mij?

Al die uitgebreide functies en informatie moet natuurlijk wel jouw ding zijn. Ben jij automobilist, wil je graag weten waar je aan toe bent, en wil je alle informatie die je nodig hebt bij de hand hebben? Dan is de ANWB routeplanner uiterst geschikt voor jou. Ga jij eigenlijk bijna nooit met de auto, maar juist vaker met de fiets, het openbaar vervoer of te voet? Dan kan dit nog steeds een hele betrouwbare app zijn om routes uit te stippelen, maar dan zou je ook een simpelere routeplanner kunnen overwegen.
5/5 - (115 stemmen)