AA Routeplanner

De AA routeplanner is alleen geschikt om te gebruiken als je met de auto gaat reizen. Je kunt hiermee door heel het Verenigd Koninkrijk en Europa reizen. Vooral mensen die zakelijk moeten reizen hebben hier voordeel van, maar ook als je gewoon even een dagje gaat shoppen of op visite gaat bij familie kun je natuurlijk gebruik maken van de AA routeplanner.

✅ Welke functies heeft de AA routeplanner?

Zoals we net besproken hebben, is de AA routeplanner alleen geschikt voor auto’s. Hierdoor weet de app echter wel een aantal extra functies beschikbaar te stellen die als automobilist goed van pas kunnen komen.

Het vinden van een route werkt zoals bij de meeste routeplanners: je geeft aan wat je vertrekadres is, waar jouw bestemming ligt, en of je eventueel nog tussenstops hebt. De app geeft dan automatisch aan hoe lang je over het traject zal doen, welke route je moet nemen en wat de aankomsttijd is. Als er files zijn wordt dit ook aangegeven.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een route te gebruiken waar geen file staat. Dit zal de app automatisch aanbieden wanneer het file detecteert. Als je behoefte hebt om even ergens te parkeren, een hapje te eten, of in een hotel te overnachten, dan kun je dit aangeven in de app en zal de routeplanner dit opzoeken en aan jouw reis toevoegen.

AA Routeplanner⚠️ Heeft de AA routeplanner ook nadelen?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, elk voordeel heeft zijn nadeel. Je kunt de AA routeplanner goed gebruiken op de computer, en ook via de internet app op jouw smartphone, maar er is geen app beschikbaar. Je moet er dus wel voor zorgen dat je genoeg dekking hebt om internet te hebben. Een alternatief is natuurlijk een foto maken van de route, maar dan kan je geen gebruik maken van eventuele file vermijding.

📱 Hoe gebruik ik de AA routeplanner op mijn smartphone?

Tot nu toe is er nog geen app beschikbaar voor de AA routeplanner, het gebruik op de telefoon vereist dan ook een paar handelingen. Gelukkig is dit voor de meeste mensen niet zo heel ingewikkeld. Je drukt simpelweg op het internet icoontje (of in sommige gevallen Chrome of een andere browser) en gaat naar de website van AA. Hier kun je jouw route invoeren en volgen.

❓ Is de AA routeplanner geschikt voor mij?

In principe is de AA routeplanner heel basic wat functionaliteiten betreft. Routes kunnen alleen voor automobilisten uitgestippeld worden, en er zijn niet heel veel extra functies. Als je regelmatig een routeplanner nodig hebt op de fiets, voor het openbaar vervoer of te voet, dan is de AA routeplanner niet geschikt voor jou.

Heb jij eigenlijk alleen een routeplanner nodig wanneer je in de auto zit? Dan zou je deze website kunnen overwegen. Houd hierbij wel in je achterhoofd dat je weinig extra functies hebt. Als je genoeg hebt aan een simpele website die jou een omleiding kan bieden wanneer er file is, en de dichtstbijzijnde voorzieningen laat zien, dan is de AA routeplanner zeker een geschikte routeplanner voor jou.

5/5 - (48 stemmen)